Mennyit ér az adományom?

A Magyar Református Szeretetszolgálat pénzadományokat is vár az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére. De mire is elég egy adomány?

Az 1358-as adományvonal tárcsázásával ötszáz forinttal támogathatjuk az MRSZ munkáját. Már egyetlen hívással lehetővé tehetjük, hogy egy menekült a határon átérve, a Nyugati pályaudvarra érkezve vagy később valamelyik szállásán egy alapdolgokat tartalmazó ételcsomagot kapjon, amelyben van egy fél literes víz, egy két deciliteres dobozos gyümölcslé, egy péksütemény és egy banán. Már ez is nagy segítség lehet valakinek, aki napok óta utazik, és az élelmiszerhiánnyal küzdő Ukrajnából érkezik.

Az online felületen lehetőségünk van nagyobb összeget is adományozni. Ha ezer forintot küldünk, akkor az előbbi csomagot már ki is egészítettük két tápláló szendviccsel. Ha pedig ötezret, akkor az adományunknak köszönhetően olyan csomagot tudnak átadni egy menekültnek, amelyben az eddig felsoroltakon kívül van még két melegétel-konzerv, édesség, kézfertőtlenítő és maszk is. Egy tízezer forintos adomány pedig mindezek mellett még tusfürdő, fogkefe, fogkrém, instant levesek és más ételek, valamint további tartós élelmiszerek vásárlását teszik lehetővé, amelyekkel hosszabb távon is biztosíthatóak egy-egy rászoruló alapigényei.

Anyagi hozzájárulást a már említett adományvonal (1358 – minden hívás és SMS 500 forint adományt jelent) és online felület mellett, átutalással is lehet küldeni a Magyar Református Szeretetszolgálatnak az alábbi bankszámlaszámokra:

  • Belföldi utalás esetén: CIB 10702019-85008898-51100005
  • Külföldi utalás esetén: IBAN: HU67 1070 2019 8500 8898 5110 0005
    A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás

Ezenkívül tárgyi adományokat is várnak a Nyugati pályaudvaron és a záhonyi vasútállomáson. Kérik, erre a két helyszínre fél literes ásványvizet, szendvicset, szívószálas gyümölcslevet, sampont és tusfürdőt hozzanak. A szervezet raktárai (Budapest, Debrecen-Ebes, Gelénes) pedig minden nap 8–20 óra között fogadják a felajánlásokat, azonban kérik: előzetesen a karpataljaert@jobbadni.hu e-mail címen jelezzen mindenki, aki adományt visz. A raktárakban tartós élelmiszert, ruhaneműt, és egyéb adományokat is fogadnak.