Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? – intézmények mellett települések rászorultjai is kaptak szeretetcsomagot

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? – intézmények mellett települések rászorultjai is kaptak szeretetcsomagot

Az ipolysági régióból is számos adományozó kapcsolódott be a Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? elnevezésű jótékonysági akcióhoz. A beérkezett adományok főleg szociális intézmények  egyedülálló lakóihoz jutottak. Emellett az idén környékbeli rászorulókat is segítették a cipősdoboznyi szeretettel.

Mint Hajdú Andrea, a kezdeményezés ipolysági koordinátora elmondta: november végén immár hatodik alkalommal hirdették meg az országos jótékonysági akciót. Az évek folyamán egyre népszerűbbé válik a karitatív tevékenység. Tavaly mintegy hatvanezer csomag gyűlt össze. Az adományozók mellett az önkéntesek száma is fokozatosan növekszik. Idén több száz önkéntes koordinátor vett részt az akció gördülékeny lebonyolításában.

Kezdetben az adományokat csupán a szociális intézmények lakói között osztották szét. Újdonságként már az önkormányzatok is regisztrálhattak, így az egyes településeken élő hátrányos helyzetűek is részesülhettek csomagban – magyarázta az ipolysági koordinátor.

Hozzátette: idén közel kétszázötven cipősdobozt adtak le az ipolysági gyűjtőközpontban. Az önkéntes adományozók között találunk számos iskolást, akik szüleikkel közösen készítették el a csomagokat. A kezdeményezésbe bekapcsolódott az összes helyi alapiskola és középiskola, sőt, az óvodákból is érkeztek csomagok. Sokan visszatérő adományozók.

Mint Hajdú Andrea elmondta: meghatározott lista alapján állíthatták össze az adományozók a csomagok tartalmát. Tartós élelmiszer, édesség, sós nassolni való, valamint papucs, zokni, olvasnivaló, illetve valami kedves személyes apróság került a dobozokba. Sokszor képeslap, vagy egy kedves levél is jutott az adományok közé.

Hírdetés

– folytatta Hajdú Andrea.

A városi hivatal szociális osztályával együttműködve határozták meg azok körét, akik részesültek az adományban. Idősek mellett a szociálisan hátrányos helyzetűek körében osztották szét a kis figyelmességet.

Az adományok átadását szentestéhez időzítik. A szociális intézményekben általában karácsony ünnepnapjain kapják a csomagot.

Ezzel kapcsolatban Hajdú Andrea kifejtette: „Mindenhol őszinte örömmel, hálás köszönettel fogadták az ajándékot, mi pedig jó érzéssel zártuk a napot, újra meggyőződve arról, hogy valóban rengeteg szeretet fér egy egyszerű cipősdobozba.“

 

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »