Menekültszállásokon razziáztak

Menekültszállásokon razziáztak

Több észak-német menekültotthonban razziázott a Szövetségi Nyomozóhivatal (BKA) és a GSG 9 speciális alakulat. A rajtaütés nem volt eredménytelen, több terrorizmussal gyanúsított férfit tartóztattak le

Magyar Menedék - Badiny

A BKA és GSG9 közös akciójában három menekültszállót és több lakást is átkutattak Schleswig-Holsteinben és Niedersachsenben.

A rajtaütések alkalmával három férfit állítottak elő, lefoglaltak több mobiltelefont, adathordozót és dokumentumot. Az elkapott bevándorlók szírek, és feltehetően az Iszlám Állam tagjai – írja mai számában a Die Welt.

A lap információi szerint a nyomozók hónapok óta figyelték már a három szíriait.

Utoljára augusztus elején egy 24 éves szíriait tartóztattak le terrorizmus vádjával. A bevándorló, 2016 elején érkezett Németországba. Egy fogvatartott menekült szerint terrorcselekményre készült az Iszlám Állam nevében, erre azonban nem találtak bizonyítékot, így a gyanúsítottat újra szabadlábra helyezték.

Jelenleg több mint 400 olyan ügy fekszik a nyomozók előtt, amelyekben menekülteket terrorizmussal gyanúsítanak. Ezek közül 60 esetben indult vizsgálat, a többit megalapozatlannak találták.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »