Menekültként érkezett Németországba a baltás támadó

Azonosították a német hatóságok a hétfő este egy vonat utasai ellen elkövetett támadás tettesét, a bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint egy 17 éves afgán fiatalt, aki a jelenlegi ismereteik szerint menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba.

Legalább huszonegy ember megsérült, amikor egy férfi baltával támadt egy személyvonat utasaira a németországi Würzburg közelében. Német hírügynökségek rendőrségi tájékoztatásra hivatkozva arról írtak, hogy a támadó szúró- és vágófegyvereket használt. Három ember súlyosan, egy negyedik könnyebben megsebesült.

Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter az ARD német közszolgálati televízió Tagesthemen című esti műsorában azt mondta, lehetséges, hogy a három súlyos sebesült közül többnek az állapota életveszélyes. Arra a kérdésre, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt-e, Joachim Herrmann azt mondta, ezt még vizsgálják, de a tettes állítólag kiabált valamit. A bajor belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint állítólag azt, hogy Allahu Akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb.

Joachim Herrmann tájékoztatása szerint a fiatal férfi elmenekült a helyszínről, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú nekik akart támadni, tüzet nyitottak rá, meghalt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »