Menedékkérőt lőttek agyon Szerbiában

Menedékkérőt lőttek agyon Szerbiában

Megöltek egy húszéves afganisztáni migránst az éjszaka Szerbiában, a férfit feltehetően egy vadász lőtte le – közölte szerdán a szerbiai belügyminisztérium. 

20090712hatarorse6_b

A közlemény szerint a szerb katonaság és rendőrség járőrei az éjszaka folyamán a szerb–bolgár határszakaszon, a délkelet-szerbiai Pirothoz közel lövést hallottak, a helyszínre siettek, és hat migránst találtak ott, egyikük mellkasi lövést kapott. Ott volt négy vadász is, egyiküket a helyszínelést követően őrizetbe vették. A szerb rendőrség és a hadsereg júliusban kezdett közös járőrözést a macedón és a bolgár határszakaszon, mert az úgynevezett balkáni migránsútvonal márciusi lezárása után is érkeznek migránsok illegális útvonalakon Szerbiába, hogy az országon keresztül folytassák útjukat az Európai Unió felé.

Közben sajtóinformációk szerint menedékkérők szikével vágták meg egy 16 éves fiú fejét és fülét a hét végén Szabadka központjában. A Subotica.com hírportálra hivatkozva a vajdasági Magyar Szó online kiadása közölte, a megtámadott fiatal fiúk egyik barátnőjének elmondása szerint a középiskolások a Raichle Ferenc-parkban beszélgettek este kilenc óra tájban, amikor három migráns odament hozzájuk, és azt kérdezték, hol tudnának éjszakára megszállni.

A társaságból egy testvérpár elkezdte nekik magyarázni, merre van a Patria Szálló, de nem értették, ezért elkísérték őket. A lány ott maradt a parkban, néhány pillanattal később pedig – mint később a hírportálnak elmondta – az egyik fiú véres fejjel tért vissza. Társainak elmondta, lehajolt, hogy bekösse a cipőfűzőjét, amikor az egyik migráns elővett egy szikét és megvágta a fejét egészen a füléig. A szabadkai rendőrség megerősítette a hírt, miszerint történt egy összetűzés, amely során három migráns megtámadott két kiskorút; a támadókat még nem azonosították.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »