Menczer: már hat ország fogadja el a magyar védettségi igazolványt

Már hat ország fogadja el a magyar védettségi igazolványt: Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Törökország és Bahrein – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás azt mondta, nem volt igaz, s most sem az, amivel az „oltásellenes baloldal” vádolja a kormányt, miszerint a keleti vakcinákkal nem lehet utazni.

Hírdetés

Jelezte Horvátország kapcsán, hogy a helyi hatóságok a „plasztikkártya” mellett elkérik a „fehér oltási papírt” is, amelyen szerepel a két oltás dátuma. A Horvátországba való beutazás a második oltás utáni 14. naptól lehetséges – hívta fel a figyelmet.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező kiskorúak Törökországba minden korlátozás nélkül utazhatnak, és „az összes több ország esetében is dolgozunk azon, hogy a megállapodást teljes mértékben kiterjesszük rájuk is” – fogalmazott Menczer Tamás.

„Magyarországon már azért beszélhetünk az utazásokról, mert a magyar oltási program sokkal előrébb tart, mint más európai országok oltási programja. Mások hozzánk képest le vannak maradva, igazából rájuk kell várnunk” – hangsúlyozta az államtitkár.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »