Melyik politikus rendelkezik a legtöbb házzal és telekkel? Simon Zsolt a ranglista élén

A digitális úttörők műhelyéből származó ranglisták egyetlen hátrány az, hogy hiányoznak belőlük azok a tulajdonok, amelyeket a politikusok vagy a családtagjaikra írattak, vagy ugyan hozzájuk tartoznak, de hivatalosan nem ismerik el.

A Chcemvediet.sk polgári társulás által indított verejne.digital nyilvánosságra hozta a legújabb ranglistákat. A ranglisták – amelyek a köztisztviselők és a választásokon induló személyek vagyoni helyzetét térkepezi fel – a kataszteri és bevallási adatokból származik.

Mindemellett a digitális úttörők a politikusoknak és a köztisztviselőknek a vállalatokkal és a közmegrendelésekkel fenntartott kapcsolataira is rámutatnak.

A jelenleg hatalmon lévő emberek mellett az egykori állami vállalatok és biztosítók képviselői sem hiányoznak a listákról. Bárki megnézheti azt, hogy mennyi telekkel és épülettel rendelkeznek, sőt a parcellák pontos számának is utánajárhatnak.

A ranglista egyetlen hátrány az, hogy nagyon sok politikus és köztisztviselő a családtagjára íratja a tulajdonát. Az egyik legismertebb eset az, amikor Igor Matovič, az ellenzéki OĽaNO vezére egymillió euró értékű vagyont íratott a feleségére.

Hírdetés

Az aktuális ranglétra tetőfokán az egykori földművelésügyi miniszter, Simon Zsolt áll. A digitális úttörők 17 épületet, 297 szántófölddel és kerttel rendelkező telket, valamint 124 egyéb ingatlant kötöttek össze Simon nevével.

Képviselők és köztisztviselők

Államfőjelöltek

A ranglisták megtekinthetők itt.

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: mno.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »