Méltóképp búcsúztattuk el Szívós Mártont

Méltóképp búcsúztattuk el Szívós Mártont

A magyar férfi vízilabda-válogatott megszerezte az ötödik helyet a riói olimpián, de Benedekék nem ezért jöttek, így mindent egybevetve csalódottan távoznak Rióból. Több játékos is elköszön a válogatottól.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM, KATTINTSON!

Megint a görögök. Ötödször játszottunk velük idén komoly tétmeccset. A belgrádi Eb-n a bronzmeccs volt a fontosabb, ott mi nyertünk, míg Rióban a csoportban ugyanúgy 8-8 lett a vége, mint a januári kontinensviadalon a csoportmeccsen. Benedek Tibor a brazilok újbóli legyőzése után kiadta a parancsot, erre a pár napra még mindenkinek úgy kell pörögni, mintha a döntőben játszanánk a szerbek ellen.

Ennek szellemében kezdtünk, Kis és Nagy legalábbis mindenképp. Elöl centerünket jó ideig nem tudtuk megjátszani, a görögök bezzeg sorra kapták az előnyöket. Aztán amikor végre sikerült eljuttatni „Kicsihez”, a szolnoki óriás nem hibázott. A tőle megszokott erővel, technikával hajigálta Flekkasz kapujába a labdát, persze csavar is volt közte.

Nagy Viktor ott folytatta, ahol a brazilok ellen abbahagyta, nagy hatékonysággal repkedett a kapuban. Így tudunk 4-1-re elhúzni. A bírók viszont sorra adták a kapaszkodási lehetőséget Teodorosz Vlahosz csapatának. Afrudakisz, Gunasz és Vlaholpulosz pedig nem olyan játékosok, akik ennyi fórból ne tapadnának az ellenfélre, tapadtak is, mint a pióca.

Az viszont nekik sem lehetett túl kellemes, hogy amikor végre valahára ledolgozták a 2-3 gólos hátrányt, újra ellép az ellenfél. Mégpedig lazán, szellemes játékkal. A nagyszünet után Vámos is megjött a meccsbe, duplájával megint háromra hízott az előnyünk (8-5). De a görögök egyszerűen nem akarták elfogadni a hatodik helyet.

Milonakisz rosszkéz oldalról, majd Afrudakisz előnyből megint egyre hozta fel őket a negyedik negyedben. Hárai pöccintése, majd Nagy Viktor védése aztán mindent eldöntött. A magyar válogatott a brazilok és a görögök legyőzésével az ötödik helyen zárt. Becsülettel letudta a helyosztókat, de amit ezeken a meccseken mutatott, az alapján kétségek nélkül állíthatjuk, hogy a legjobb négy között ott lett volna a helyünk.

Szívós Márton, és több játékos is utoljára húzott válogatott úszónadrágot, így értük is játszott a csapat. Ezt a szövetségi kapitány, és az M4 Sportnak megszólaló többi játékos is elmondta a mérkőzést követően.

Varga Dénes: A legfontosabb az volt, hogy megnyerjük a helyosztókat. Azért is, hogy veretlenül zárjunk, és mert jó volt nagyon ez a közösség. Ritkán adódik, hogy egy csapat, 13 ember, és a stáb ennyire jó baráttá válik. Sajnos egy meccsen múlt a nagy siker, a csapat becsületéért is küzdöttünk ma. Fájó, hogy veretlenül esünk ki, ez a rendszer hibája, sajnálom a Montenegró-meccset. Az utolsó pillanatig szentül hittem, hogy megnyerjük a negyeddöntőt. Valószínűtlen volt, amikor lefújták a meccset. Akkor azon gondolkoztam, mennyi mindenről mondtunk le csak azért, hogy itt Rióban sikeresek legyünk. Azt a napot rászántuk a kesergésre, aztán már a brazilokra készültünk, majd a mai meccsre.

Zalánki Gergő: A lelkemnek megnyugvást adott a mai győzelem, meg az, hogy ma nekem is jól ment. Jobb lett volna, ha korábban is ment volna így, például Montenegró ellen. Sokat meséltek a többiek az olimpiáról, erre számítottam, amit itt tapasztaltunk, jó volt itt lenni. Pozitívan akartunk kijönni a végjátékból, így kitűztük a veretlenséget, rendes játékidőben ugyanis nem kaptunk ki senkitől Rióban. Azért is harcoltunk, mert tudtuk, hogy egy-két játékos utoljára játszott most a csapatban.

Benedek Tibor :Úgy tűnt, hogy becsületbeli ügy volt ez, becsülettel megküzdöttünk az ötödik helyért. Köszönöm a játékosoknak ezt a küzdést. Ez az ő olimpiájuk. Nagyon csalódottak vagyunk, de emelt fővel mehetünk haza. Ezt az olimpiát volt a legnehezebb megélni. Kapitányként más érzés a medence szélén állni. Az egész ország várta tőlünk a sikert, ezért nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk megfelelni az elvárásnak. Remélem sokaknak megadatik még, hogy nagyobb célért harcoljon az olimpiát.

Vízilabda, férfiak, mérkőzés az 5. helyért
Magyarország-Görögország 12-10 (2-1, 4-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők: Kis G. 3, Zalánki 3, Varga Dénes 2, Vámos 2, Hosnyánszky, Hárai, illetve Vlachopoulos 2, Gounas 2, Mylonakis 2, Afroudakis 2, Fountoulis, Mourikis


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »