Mell- és méheltávolítás, hímvesszőképzés – milliókat fizet a Pentagon a nemváltósdit játszó aberrált katonái után

Mell- és méheltávolítás, hímvesszőképzés – milliókat fizet a Pentagon a nemváltósdit játszó aberrált katonái után

Elképesztő összeget, mintegy nyolcmillió dollárt költött az utóbbi években az amerikai védelmi miniszté­rium a "transznemű" katonákra – derült ki a USA Today által frissen nyilvánosságra hozott adatokból. Eszerint 2016 óta közel 23 ezer pszichoterápiai kezelést, több mint kilencezer hormontabletta-receptet, illetve 161 sebészeti beavatkozást finanszírozott adófizetői pénzből a Pentagon.

Utóbbiak zömé­ben mell- és méheltávolítást, illetve hímvesszőképzést foglalnak magukban, írja az amerikai napilap, amely szerint a legnagyobb összeget – körülbelül 5,8 millió dollárt – mégis a szóban forgó katonáknak nyújtott, lelki gyógyulást lehetővé tevő kezelések tesznek ki.

2016 óta feltehetőleg 1524 egyenruhást diag­nosztizáltak nemi identitászavarral a hadsereg berkeiben, ám arról nincsenek pontos számok, hogy hány katona vette igénybe a fent említett kezeléseket. Az USA Today egyébként úgy tippeli, hogy legalább húsz magas rangú (őrnagy vagy magasabb rangú) vezető is a nemi identitászavarosok közé tartozik.

Hírdetés

A "transznemű" katonák kérdése Donald Trump elnök hatalomra jutása óta különösképp foglalkoztatja az amerikai közvéleményt, a republikánus politikus ugyanis már 2017 nyarán bejelentette, hogy kitiltja őket a hadseregből. Mivel az "LMBT" szervezetek több helyen is bírósághoz fordultak, a kérdés idén januárban jutott a legfelsőbb bíróság elé, amely azonban jóváhagyta Trump döntését.

A patthelyzet mindenesetre azóta sem szűnt meg, a legfelsőbb bíróság ugyanis lehetővé tette az alsóbb szintű bíróságoknak, hogy tovább dolgozzanak az ügyön.

"Transznemű" egyenruhások Trump januári évértékelő beszédének helyszínén is megjelentek, méghozzá Nancy Pelosi demokrata párti házelnök meghívására. Pelosi sosem rejtette véka alá, hogy ellenérzései vannak a tiltással kapcsolatban, amelyet korábban undorító és gyáva lépésnek nevezett.

(MN nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »