Meleg, de esős időt hozhat a húsvéti hosszú hétvége

Országszerte előfordulhat eső, zápor a húsvéti hosszú hétvégén, néhol erős szél is lehet. Azonban meleg időnk lesz, szombaton akár 21 fokot is mérhetünk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Pénteken az erősen felhős ég mellett rövidebb napos időszakokra számíthatunk, a kevesebb napsütés északkelet felé haladva lehet. Kora délelőttig az Alföldön még eshet az eső, napközben viszont már csak kevés helyen fordulhat elő zápor. A délies szelet élénk, délkeleten és Sopron környékén erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakulhat, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Hírdetés

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 21 fok között alakul.

Vasárnap is nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, estétől nyugat felől kezdődik határozott felhőzetcsökkenés. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Hétfőn gyengén és közepesen felhős területekre számíthatunk sok napütéssel. Néhol zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »