Mekkora esélye lehet egy átlag fideszesnek, hogy mellé üljön az éjszaka császára?

Mekkora esélye lehet egy átlag fideszesnek, hogy mellé üljön az éjszaka császára?

Portálunk úgy tudja, hogy komoly viharokat váltott ki a Fideszen belül a csütörtöki beismerés. Nehezen emésztik meg a nagyobbik kormánypárt alacsonyabb szintjein, hogy Kubatov Gábor alelnök nemcsak, hogy nyilvánosan is kijelentette, hogy ismeri Vizoviczki Lászlót, de még egy közös kép is előkerült, amelyen a vezető fideszes politikus és az éjszakából ismert figura egymás mellett ülnek egy pesterzsébeti óvoda ünnepségén.

Eddig ugyanis a Fideszen belül nem volt szokás elismerni, hogy személyes kapcsolatban állnak politikusaik alvilági alakokkal.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, először a már elítélt Portik Tamás beszélt arról tanúvallomásában, hogy

10 millió forintot vitt Rogán Antalnak,

a Fidesz korábbi frakcióvezetőjének, a Belváros volt polgármesterének, a Miniszterelnöki Kabinetiroda jelenlegi miniszteri rangú vezetőjének.

Ezután következett az N1TV exkluzív interjúsorozata, amelyben a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja több órán át beszélt kendőzetlenül arról, hogyan működött a diszkópápa birodalma hosszú éveken át az önkormányzatok és a rendőrség asszisztálásával. Itt ilyen megrendítő eseményekről is mesélt a hölgy: Rogán Antalnak minden évben négy millió forintot kellett leszállítani, hogy az engedélyekkel ne legyen gond.

A Fidesz kommunikációs csapása eztán két irányú lett. Egyrészt arról beszéltek, hogy a “vádlók” bűnözők, másrészt eldugták Rogán Antalt.

Talán még be is válhatott volna a terv, ám a hullámok mégsem csendesedtek: az N1TV nyilvánosságra hozott egy levelet,

amelyben Vizoviczki László Kubatov Gábor segítségét kéri annak érdekében, hogy kiszabaduljon a börtönből.

Az ütés jól időzített volt, nem is volt mód arra, hogy egyeztessenek az agytröszttel, ezt lábon kellett valahogy egyedül kihordania a párt alelnökének.

A kép eredetije: pesterzsebet.hu

Ennek megfelelően megtört a jég:

egy vezető fideszes politikus nyilvánosan is kijelentette, hogy ismeri az éjszaka császárát.

Láthatóan zavar támadt az erőben, ezt jól jelezte, hogy a magyarázkodás több órát is késett.

Ez viszont már kiverte a biztosítékot azoknál a fideszes politikusoknál, akiknek valóban nincs semmi közük alvilági figurákhoz. A belső viszonyokat ismerő informátorunk az Alfahírnek arról beszélt, hogy főleg helyi szinten vélekednek úgy, hogy kevés az esélye annak, hogy az ember mellé odaüljön Vizoviczki László.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »