„Megyek, jól seggbe rúgom Hasábot” – Kočner és Zsuzsová Ficoról is váltottak üzeneteket

„Megyek, jól seggbe rúgom Hasábot” – Kočner és Zsuzsová Ficoról is váltottak üzeneteket

Marian Kočner nem sokkal  a Kuciak-gyilkosság után találkozóra ment Robert Ficoval – derül Kočner és Zsuzsová telefonos üzenetváltásaiból, amelyet nemrég az ügyész nyújtott be bizonyítékként Kočner ellen. A leiratot először a Denník N közölte.

A 600 oldalas leirat egyik legérdekesebb részére derült fény, amelyben Robert Fico is szerepet kapott. Ficot közismert becenevén Hasábként emlegetik az üzenetekben.

„A pi…ába, félek, hogy Hasáb nem bírja ki” – írta Kočner február 28-án, két nappal azután, hogy a kiderült, Ján Kuciakot és menyasszonyát nagymácsédi házukban meggyilkolták. A beszélgetés idejében már elkezdődtek az országos tüntetések, és a Smer-SNS-Most-Híd koalíció nagyon közel állt hozzá, hogy megbukjon. Kočner és Zsuzsová remélték, hogy nem így lesz. Kočner március 10-én arról írt, hogyan menti meg a Smer „valagát”:

„Már mentem őket. Vasárnap lesz találkozóm Hasábbal. Csúnyán elküldöm a pi…ába :)))”

írta. Mindketten azért mérgelődtek, mert Fico túl sokáig várt Kaliňák leváltásával.

„Žitňanská Hasáb fejét akarja. K…rva [slniečkárska] (a “pozsonyi kávéház” politikusaira használják a kifejezést – a szerk. megj.)” – méltatlankodott Kočner

„Ez történik, mikor valaki zsidót tesz meg igazságügyi miniszternek”

válaszolta Zsuzsová.

Hírdetés

„A kormányok változnak,  de mi maradunk. Ez ma is érvényes”

reagált Kočner.

Április 12-én Kočner azt rta Zsuzsovának:

“Ne írj, délelőtt sok a találkozóm. És 11:30-ra megyek, jól seggbe rúgom Hasábot”

Hasábról május 10-én is említést tesznek. Zsuzsová egy videót küld át Ficoról, ami május 4-én készült, és láthatóan remeg a keze. Úgy vélik, hogy a dühtől.

Az üzenetekből az is kiderül, hogy Kočner elégedetlen volt Fico teljesítményével. Azt írta Zsuzsovának összegzésképp:

„Ha úgy veszem, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy ez Fico középszerű politikájának az eredménye. Hova a p…csába jutottak a Matovič, a Špirko vagy a Bašternák ügyek. Minden egyes ilyen meghátrálást az ellenoldal többszörösen tudott kihasználni saját javára. A Lipstein (Lipšicre utal – a szerk. megj.) és a Grendel-ügyet is már hét éve nyomozzák!!! Én ma már nem hiszem, hogy az a köcsög megkapná a magáét. Minden nagyon lassan halad, és a végén ott van a független Čižnár-féle főügyészség (ami meg csak a médiának akar tetszeni….). Ha most bukik a kormány, az a köreik végének kezdetét jelenti”

írta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »