Megy az ügyeskedés, adóelkerülés a pálinkafőzések körül

Megy az ügyeskedés, adóelkerülés a pálinkafőzések körül

A zsolnai pénzügyi igazgatóság tagjai idén több tucat ügyfelet füleltek le, akik a megengedettnél alacsonyabb fogyasztási adóért több égetett párlatot vittek haza a szeszfőzdékből. Amint azt a Zsolnai Vámhivatal (CÚ) szóvivője Božena Chríbiková elmondta, hamis adatszolgáltatásért akár 166 eurós pénzbírságot is kaphatnak.

Az említett vásárlók eltitkolták a korábban kifőzetett alkoholt. „A szeszfőzdében leadták a cefrét és pálinkafőzési kérelmet adtak be, melyben kijelentették, hogy a jelenlegi termelési időszakban más szeszfőzdében nem főzettek ki alkoholt. A pálinkafőzde üzemeltetője ezután kedvezményes fogyasztási adót számolt ki az alkohol teljes mennyiségére, pedig arra nem voltak jogosultak” – mondta Chríbiková.

Hírdetés

Ezzel túllépték a tárgyév július 1-jétől a következő év június 30-ig tartó gyártási időszakra a megengedett 43 liter 100 százalékos alkohol határértéket. „166 euróig terjedő pénzbírsággal sújthatják azokat a pálinkatulajdonosokat, akik hamis adatokat adtak meg a párlat előállítására vonatkozó kérelemben. A határértéket meghaladó alkoholmennyiség után adóbevallást kell benyújtaniuk és adót kell fizetniük” – tette hozzá a Zsolnai Vámügyőrség szóvivője.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »