Megvitatták a pécsi egyházmegyei pasztorális tervet

Megvitatták a pécsi egyházmegyei pasztorális tervet

Az október 3–4-én Mohácson tartott őszi papi rekollekció keretében Udvardy György pécsi megyéspüspök ismertette az egyházmegyei pasztorális tervet, majd kisebb csoportokban beszélték meg a részleteket a résztvevők. A Pécsi Egyházmegye püspöki biztosai az éves munkatervet vitatták meg a főpásztorral.

Az őszi rekollekció ezúttal is kétnapos volt, közös szentmise, imádságok, szentségimádás, előadások, csoportos megbeszélések alkották az összejövetel gerincét.

A fő téma az egyházmegyei pasztorális terv ismertetése volt az evangelizáció, a szeretetszolgálat, a közösségek és a liturgia szempontjai alapján.

A kiscsoportos megbeszélések jó alkalmat adtak az egyes témakörökben a tapasztalatcserére. Pavlekovics Ferenc pasztorális helynök és Csillik László, az egyházmegye munkatársa vezette fel a témákat. Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye egészét szem előtt tartva határozta meg a közös cselekvés irányát.

Az egyházmegye köznevelési intézményeinek püspöki biztosai is találkoztak a főpásztorral. A megbeszélésre Tolnáról, Dombóvárról, Szekszárdról, Pécsről, Paksról, Alszószentmártonból, Tamásiból, Siklósról és Mohácsról érkeztek a püspöki biztosok. A szakmai egyeztetésen túl konkrét kérdések tisztázására is volt lehetőség.

Az egyeztetésen elhangzott: az intézmények az evangelizáció hatékony helyei, a hitátadás folyamatában a lelkipásztorok a pedagógusokkal, a nevelőkkel, a szülőkkel együtt hatékonyan tudják a gyerekek számára a hit tartalmi elemeit összekapcsolni a vallási gyakorlattal.

Az iskolák tekintetében a főpásztor a hitélet alakulásával kapcsolatosan fejtette ki véleményét, valamint felhívta a figyelmet a lelkigyakorlatok, lelkinapok szervezésének fontosságára és azok tartalmi elemeire.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »