Megverte, kifosztotta, fogva tartotta barátját egy 23 éves jómadár

Megverte, kifosztotta, fogva tartotta barátját egy 23 éves jómadár

Megverte, kifosztotta, fogva tartotta barátját egy 23 éves jómadár

A Győri Járási Ügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, jelenleg 23 éves férfit.

Hírdetés

A vádirat szerint az elkövető tavaly tavasszal Mosonmagyaróvárhoz közeli otthonába hívta két évvel fiatalabb barátját, majd minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte: ököllel többször arcon ütötte, majd többször az arcába térdelt. Ezt követően elvette a bankkártyáját, az 50 ezer forint értékű mobiltelefonját és 7 ezer forint készpénzét, majd bezavarta a fotel mögé. A sértett öt és fél órát töltött a fotel mögött. Este 9 óra körül – miután a bántalmazott fiatal félelmében hányt is – a vádlott megengedte, hogy a sértett a fotelba üljön. Itt kellett töltenie az éjszakát is.

Másnap délelőtt a vádlott megkísérelt készpénzt felvenni a sértett bankkártyájához tartozó bankszámláról, de ez nem sikerült neki.

A fogva tartott fiatal a délutáni órákban az első emeleti szobából a tetőtéri ablakon kimászva, a tetőről lemászva szökött meg. A bántalmazója mindvégig bezárva tartotta, ételt nem adott neki, egyetlen pohár vizet kapott és a mosdót is csak egyszer, reggel használhatta.

A sértettnek az ütésektől az alsó és felső állcsontja, valamint járomcsontja is eltört, meg kellett műteni.

A vádlott hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ügyében a Győri Járásbíróság fog dönteni – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »