Megvenné a szerkesztőség a Népszabadságot

Megvenné a szerkesztőség a Népszabadságot

Megvenné a Népszabadságot a szerkesztőség – közölte a Mediaworks hétfő este az MTI-vel. Hangsúlyozták, hogy a társaság elkötelezett a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

nepszab443_b

Közleményük szerint a napilap főszerkesztője a nap folyamán tájékoztatta a Mediaworks-öt és annak tulajdonosát, a VCP-t a vételi szándékról. Ezen érdeklődést a kiadó és annak tulajdonosa pozitívan értékeli, ezért kedden tárgyalást kezd a főszerkesztővel a potenciális akvizíció részleteiről – írták.
Murányi András főszerkesztő a nap folyamán beszélt arról újságíróknak, hogy – tekintettel az orgánum nyomtatott és online változatának veszteséges működésére – egy eurót kínáltak ezek mindennemű jogaiért a tulajdonosnak.

Aggódik a MÚRE

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) állásfoglalásban aggodalmának adott hangot hétfőn a Népszabadság megjelenésének felfüggesztése miatt. A szervezet honlapján közzétett állásfoglalás szerint a MÚRE igazgatótanácsa „szomorúan és aggodalommal” fogadta „a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap” megjelenésének a felfüggesztéséről szóló hírt. „Az újságíró hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében” – áll a dokumentumban.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A kiadó hétfőn, az esti órákban azt is közölte az MTI-vel, hogy egészségügyi okok miatt távozik a társaságtól Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. pénzügyi és operatív igazgatója, akinek megbízott vezérigazgatói kinevezését a hétvégén jelentette be a társaság. Közlésük szerint a menedzser hétfőn kérte munkaviszonya megszüntetését, valamint lemondott igazgatósági tagságáról is.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »