Megveheti a Pannon Lapokat a Népszabadság kiadója

Megveheti a Pannon Lapokat a Népszabadság kiadója

Megvette a Pannon Lapok Társaságát a Népszabadság kiadója, a Mediaworks Hungary Zrt. A megvásárolt cég négy megyei napilapnak is kiadója, 500 munkavállalót foglalkoztat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság után (NMHH) a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa (GVH) is engedélyezte, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. megvásárolja a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.-t (PLT) – közölte a Mediaworks Hungary Zrt. a Népszabadságban, amelynek szintén kiadója.

A Mediaworks az osztrák cégcsoport, a Vienna Partner Capitals (VPC) tulajdona. Évente több mint 16 milliárdos forgalmat bonyolít, és 650 munkavállalót foglalkoztat. A Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, nyolc megyei napilap, női és gasztromagazinok, valamint digitális médiatermékek tulajdonosa.

Most megvásárolhatja a Pannon Lapok Társaságát is, amely csaknem 9 milliárd forintos árbevételű, 500 munkavállalót foglalkoztató, négy dunántúli megyében (Fejérben, Vasban, Veszprémben és Zalában) jelen lévő cégcsoport. Négy megyei napilap – Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap – mellett a Dunaújvárosi Hírlap kiadója, és helyi digitális médiacsatornákat is üzemeltet. A vételárat nem közölték.

A Mediaworks az Ost Holding GmbH-tól veszi meg a céget, amely a német Funke médiacsoport tagja.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »