Megvannak a felelősök: meg­aka­dá­lyoz­hat­ták volna a merényleteket a belga hatóságok

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hat nappal a múlt heti brüsszeli robbantások előtt információkat adott át a holland hatóságoknak az el-Bakraoui fivérekről, akik részt vettek az öngyilkos merényletekben – közölte kedden a holland igazságügyi miniszter.

Gyász. / EPA/Christophe Petit Tesson

Ard van der Steur a hágai törvényhozás alsóháza előtt beszélve elmondta, hogy az FBI március 16-án tájékoztatta a holland szerveket Ibrahim és Khalid el-Bakraoui bűnözői és szélsőséges múltjáról. A tárcavezető hozzátette, hogy a holland hatóságok másnap, március 17-én közvetlenül felvették a kapcsolatot a belga társszervekkel.

Ibrahim el-Bakraoui március 22-én robbantotta fel magát a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, míg testvére, Khalid nem sokkal később a metróban követett el öngyilkos merényletet az uniós intézmények közelében.

A brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

MTI

The post Megvannak a felelősök: meg­aka­dá­lyoz­hat­ták volna a merényleteket a belga hatóságok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »