Megvan Trump alelnökjelöltje

Megvan Trump alelnökjelöltje

Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje bejelentette, hogy Mike Pence indianai kormányzót választotta alelnökjelöltjének.

Trump pénteken Twitter-üzenetben jelentette be, hogy kire esett a választása, megerősítve a Pence alelnökjelöltségéről előző nap kiszivárgott információkat. Egyúttal közölte: szombat reggel tartja meg azt a sajtótájékoztatót a döntésről, amelyet eredetileg péntek délelőttre tervezett, de a nizzai merénylet miatt elhalasztott.

Mike Pence 57 éves, társadalmi kérdésekben konzervatív republikánus, aki korábban több mint egy évtizeden keresztül a szövetségi törvényhozás tagjaként is politizált. Evangéliumi keresztény, aki segíthet Donald Trumpnak abban, hogy ezt az ötvenmillió lelket számláló evangéliumi keresztény tábort maga mellé állíthassa az elnökválasztáson. Az evangéliumi keresztények ugyanis nem támogatják egyértelműen Trumpot, mert kétszer elvált és az abortusz támogatásának ügyében változó véleményt képvisel.

Pence jelölése ugyanakkor segíthet Trumpnak abban is, hogy a republikánus elit egy részének még mindig meglévő gyanakvását eloszlathassa, és jelentős mértékben javíthassa kapcsolatait velük is.

„Megosztó és népszerűtlen”

Hillary Clinton a demokraták várható elnökjelöltje már reagált is Trump bejelentésére. John Podesta, a kampány elnöke közleményében azt fejtegette, hogy Pence kormányzó „hihetetlenül megosztó és népszerűtlen, aki diszkriminatív politikai döntések támogatójaként ismert”. Podesta ezzel valószínűleg arra célzott, hogy Mike Pence korábban olyan törvényt próbált keresztül vinni, amelyről úgy tartották, hogy csorbította volna a homoszexuálisok jogait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »