Megvan, mi lehet Tarlós István mellékállása

Megvan, mi lehet Tarlós István mellékállása

Kiállítás nyílt a Rockmúzeumban, amelyen magyar rockzenészek festményeit és grafikáit mutatják be. A tárlatot Tarlós István főpolgármester nyitotta meg tegnap, ott beszélt arról, hogy mivel foglalkozna mellékállásban.

– hangsúlyozta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Rockmúzeumban, a magyar rockzenészek festményeit és grafikáit bemutató kiállítás megnyitóján. A főpolgármester szerint a rock a nyugati fiatalok életérzését volt hivatott kifejezni: lázadás a szülők, a kispolgári élet és a rendszer ellen. A beat és a rock őszinte szabadságkeresés volt, amely egyesítette a korábban egymástól független művészeteket. – A zene és a lázadás megjelent a plakátokon, a lemezborítókon – tette hozzá Tarlós István.

A festészet is viszonylag hamar felbukkant a rock mellett, és így itthon is megjelentek azok a rockzenész festők, akiknek a zene mint kifejezési eszköz már kevésnek bizonyult.

A RaM Colosseumban (ezen belül található a Rockmúzeum) szeptember végéig látható a tárlat, amelyen mások mellett ef Zámbó István (Bizottság), Szigeti Edit (Generál, Gemini), Wahorn András (Bizottság), Benkő László (Omega), Takáts Tamás (Karthago), Kovács József (Atlantis), Dolly (Dolly Roll), Környei Attila (R-GO), Vojnits Attila (Palermo Boogie Gang), Horvát Attila (Mercur) és Tikász Sándor (Lux) alkotásai kaptak helyet.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 26.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »