Megvan, hol járnak már idén az emeletes vonatok

Megvan, hol járnak már idén az emeletes vonatok

Számos fejlesztésben van a MÁV-Start. Folyamatosan újulnak meg a megállók, a vonalak, az utastájékoztató rendszerek, és érkeznek új szerelvények is. A Flirt motorvonatok mellé ráadásul ez év őszén megjönnek az első emeletes motorvonatok is – mondta el az InfoRádiónak Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója.

“Ezek

a Budapest-Vác és a Budapest-Szolnok vonalon

állnak először forgalomba. Tizenkilencet tudtunk megrendelni uniós forrásból” – tette hozzá.

Ígérete szerint hamarosan minden második órában közlekedő IC-n lesz az első osztályhoz tartozó büfékocsi, illetve

Hírdetés

business és silence fülkék is lesznek, utóbbiakban tilos lesz a mobilhasználat is a pihenés vagy épp a nyugodt tanulás érdekében.
Minden egyes vonatban lesz lehetőség kerekesszékes felszállásra alkalmas ajtó, családbarát rész, illetve kerékpárszállítási lehetőség is.

Elkezdődött már a másodosztályú kocsik felújítása is, a regionális, elővárosi vonalakon közlekedő kocsikra pedig klímát szerelnek, igaz, ebben a szegmensben van némi forráshiánya a társaságnak.

További hírként megosztotta, a napokban aláírják a 400 jegykiadó automata szállítási szerződését, szintén uniós finanszírozással. Emellett elmondta még, az e-jegy rendszere “teljes siker”, a kedvezményrendszer révén 900 millió forint maradt az utasoknál, mégis nőtt a bevétel 500 millió forinttal, azaz a társaság már a harmadik éve növekszik.

Hároméves bérmegállapodása van a vállallatnak, idén 5 százalékos a fejlesztés, de “nagyon sok szegmensben ez nem lesz elegendő”, mint mondta, “a munkakörülmények is nagyon sokat nyomnak a latba, amikor valaki munkahelyet választ”. Csépke András hozzátette: nagy kihívás előtt állnak a következő éveket tekintve a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »