Megvan, hogy kik vezetik az RMDSZ EP-listáját

Megvan, hogy kik vezetik az RMDSZ EP-listáját

Kelemen Hunor szövetségi elnöke pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a SZÁT mai döntésének értelmében Winkler Gyula és Vincze Loránt vezetik az RMDSZ EP-listáját. A sorrend: Winkler Gyula, Vincze Loránt, Hegedüs Csilla, Oltean Csongor és Sógor Csaba.

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa (SZÁT) pénteki gyűlésén rangsorolta a szövetség EP-listájára jelentkező politikusokat. A szövetségi elnök elmondta, hogy bízik benne, hogy a listát a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) március 9-én, 12 órától Nagyváradon tartandó ülésén meg fogja erősíteni. Az RMDSZ-nek reálisan két befutó helyre van esélye a május 26-i európai parlamenti választásokon. A két befutó helyért Winkler Gyula és Sógor Csaba jelenlegi EP-képviselők, Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, Vincze Loránt FUEN-elnök és Oltean Csongor MIÉRT-elnök állt versenyben.

Hírdetés

Az MPP és az EMNP politikusai, bár a két párt próbált ez irányba egyezkedni az RMDSZ-szel, nem kaptak befutó helyet a listán. Az MPP-nek még egy saját kijelentésük szerint“visszautasíthatatlan” ajánlata is volt a szövetség felé. Kelemen Hunor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ajánlatot egyszerűen nem kapta meg egyik email címén sem, viszont pénteken már értesült az ajánlatról. Az MPP ajánlata a koalíciós lista volt, de ezt a szövetségi elnök elutasította, mert ez, ahogy fogalmazott, “a politikai identitásuk feladatását” jelentené. Kelemen ugyanakkor kijelentette, hogy a jövő héten, szerdán folytatják a megbeszélések a párttal, ugyanakkor az is hangsúlyozta, hogy ajtajuk nyitva áll az EMNP számára is, amennyiben az RMDSZ listáján kívánnak indulni. (hírszerk.)

Cikkünk frissül.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »