Megvan az új osztrák kancellár

Reinhold Mitterlehner alkancellár, a kisebbik kormánypárt (ÖVP) elnöke veszi át átmenetileg a kormányfői tisztséget Ausztriában, miután Heinz Fischer államfő aláírja Werner Faymann lemondását.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Reinhold Mitterlehner alkancellár, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke veszi át átmeneti időre a kormányfői tisztséget Ausztriában, miután Werner Faymann kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke hétfőn bejelentette lemondását. Az államfő még ma hivatalosan megbízza Mitterlehner alkancellárt.

Egynapos személycserék
Az osztrák kancellár hétfőn nyújtotta be a lemondását Heinz Fischer államfőnek. Faymann az SPÖ vezetéséről is lemondott.Az osztrák szocialista párt vezetésével Michael Häuplt, Bécs szocialista polgármesterét bízták meg.

Faymann az SPÖ hétfő délutánra összehívott országos elnökségi ülése előtt néhány órával jelentette be a lemondását. Az elnökségi ülést a Faymann személyét és a szélsőjobboldallal való együttműködés kérdését, valamint a menekültválság kapcsán az általa követett irányvonalat ért párton belüli bírálatok hatására hívták össze.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »