Megvan az első videobíró által kiállított focista

Megvan az első videobíró által kiállított focista

A helyszín Hollandia, ahol kupameccset játszott egymással a Willem II és az Ajax. Eddig alapvetően semmi érdekes nincs, még az se, hogy az amszterdami együttes 5-0-ra nyert.

A kuriózuma a találkozónak az, hogy Anuar Kalit a játékvezető az őt felülbíráló videobíró közbeavatkozása miatt állította ki – írja az NSO. Történt ugyanis, hogy Danny Makkelie sporttárs sárga lappal büntette a Willem II játékosát, amikor letalpalta az ajaxos Lasse Schönét.

Ekkor lépett akcióba a stadion parkolójában a videobírós szobában helyet foglaló Pol van Boekel, aki a visszajátszások alapján rádión jelezte kollégájának, hogy Kali szabálytalansága nem sárga, hanem piros lapot ér.

A történelmi eseményt egy kis értetlenség kísérte. Nézők ugyanis tudták miért kellett levonulnia a pályáról Anuar Kalinak.

„Reméljük, hogy a közönség kap majd információt azokról a döntésekről, amelyeket a videobíró közreműködésével bíráltak felül. Joguk van tudni, mi történt pontosan” – nyilatkozta Pol van Boekel a mérkőzés után.

A videobíró technológia alkalmazása egyébként kétoldalú. A pályán tevékenykedő játékvezető kérhet tanácsot a videobírótól, de utóbbi is jelezhet, ha elmulasztott egy eseményt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »