Megvan az első pozitív eset a tokiói olimpián

Megvan az első pozitív eset a tokiói olimpián

Az ugandai olimpiai küldöttség egyik tagja szolgáltatta az első pozitív koronavírustesztet azok közül, akik megérkeztek a nyárra halasztott ötkarikás játékok helyszínére, Japánba.

A japán kormány közölte, hogy az ugandai küldöttség tagjait megérkezésük után a Narita nemzetközi repülőtéren a protokollnak megfelelően tesztelték, és egyikük esetében pozitív lett az eredmény. A nem nevesített sportolóval kapcsolatban kiemelték, hogy nem hagyta el a repülőteret. Hozzátették: a küldöttség további nyolc tagja viszont busszal a befogadó városukba, az oszakai prefektúrában lévő Izumisanóba ment. Ott az ökölvívásban, súlyemelésben és úszásban érdekelt sportolókat naponta tesztelik, míg a város polgármestere arra kérte őket, hogy egyelőre ne eddzenek.

Hírdetés

A japán Kyodo hírügynökség szerint a pozitív tesztet produkáló ugandait – csakúgy, mint társait – az utazás előtt beoltották, és 72 óránál nem régebbi negatív eredménnyel is rendelkezett. A csapat indulása viszont három napot csúszott, mert Ugandában emelkedik a napi fertőzéses esetek száma.

Az ausztrál softballcsapat után az ugandai a második küldöttség, amely megérkezett Japánba az olimpiára.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »