Megvan a SpaceX első ügyfele a Hold-körüli utazásra

Megvan a SpaceX első ügyfele a Hold-körüli utazásra

Összesen 24 ember járt a Holdnál, és az utolsó, 1972-es NASA-misszió, az Apollo-17 óta senki sem utazott oda

A SpaceX amerikai űripari cég szerződést írt alá első magán ügyfelével Hold-körüli utazásról – jelentette be csütörtökön rövid Twitter-üzenetben a cég.

Az első Hold-körüli turistaútra azonban még éveket kell várni, mert a szállítójármű, a Big Falcon Rocket (BRF) nevű szuperrakétát még fejlesztik.

Mindeddig összesen 24 ember járt a Holdnál, és az utolsó, 1972-es NASA-misszió, az Apollo-17 óta senki sem utazott oda – mutatott rá a közlemény.

Hírdetés

SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle—an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space. Find out who’s flying and why on Monday, September 17. pic.twitter.com/64z4rygYhk

— SpaceX (@SpaceX) September 14, 2018

A társaság nem közölte, hogy ki az első, aki befizetett a Hold-körüli utazásra, Elon Musk cégfőnök azonban rákérdezésre egy japán zászlóval jelezte az üzenőportálon, hogy egy japán utasról lehet szó.

A sajtó szerint ezek alapján az első utas Enomoto Daiszuke 47 éves japán üzletember lehet, aki már közölte, hogy az első ázsiai űrturista akar lenni, és már kiképzésen is részt vett a Moszkva melletti Csillagvárosban.

A SpaceX 2017 elején bejelentette, hogy 2018-ban két utast visz Hold-körüli utazásra Falcon Heavy rakétájával, erre a turistaútra azonban nem került sor. A minden korábbi rakétánál nagyobb teljesítményű BFR a tervek szerint egyesíti magában a rakétát és az űrhajót.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »