Megvan a kerelõszentpáli hulladéklerakó mûködtetõje

A kerelőszentpáli regionális hulladéklerakó működtetésére kiírt nyílt versenytárgyalás eredményeként Maros Megye Tanácsa szeptember 13-án kihirdette, hogy az Iridex Group Import Kft. és a Servicii Salubritate Bucuresti Rt. társulása nyerte meg a közbeszerzési eljárást.

Az eredményt közölték a pályázóval, így a következő hetekben már alá lehet írni a szerződést. Ahhoz, hogy erre sor kerülhessen, Maros Megye Tanácsának el kell fogadnia egy határozatot a szerződés véglegesítéséről és odaítéléséről. A határozat a szeptember végi tanácsülésen lesz napirendre tűzve.

A hulladéklerakó működtetésére kötött szerződés 8 évig lesz érvényes, összértéke 99 188 922 lej. A hulladéklerakó működtetése mellett a szolgáltatónak biztosítania kell a hulladék szállítását is a mezőrücsi, dicsőszentmártoni, balavásári és ákosfalvi átrakó, illetve válogató állomásokról.

“Nagyon fontos fejlemény ez a megyei hulladékprojekt szempontjából. Bízok benne, hogy már október elején aláírjuk a szerződést a nyertes társulással, és innentől számítva 84 napon belül készen kell álljanak a szolgáltatás biztosítására. Reméljük, hogy rövid időn belül megjelennek az új közbeszerzési törvény alkalmazási normái, hogy folytatni tudjuk a folyamatot, vagyis szerződést köthessünk a hulladékállomások működtetésére és a hulladékszállításra is, hiszen csak így lesz teljes a rendszer” – mondta Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette a versenytárgyalás eredményét.

A kerelőszentpáli regionális hulladéklerakó működtetőjének kiválasztása a Maros megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer keretében történt. Az európai alapokból finanszírozott projekt célja, hogy megoldja a hulladékmenedzsment problémáját Maros megyében.

Az európai alapokból sikerült megvalósítani a megyei hulladékgazdálkodási rendszer működéséhez szükséges infrastrukturális beruházásokat, jelenleg a szolgáltatások szerződtetése van folyamatban.

A megyei rendszer működtetésének következő lépései, hogy közbeszerzési eljárást kell kiírni a kerelőszentpáli kezelőállomás és a maroskeresztúri átrakó állomás működtetésére, illetve a hulladékszállítási szolgáltatásra.

Maros megye 7 begyűjtési övezetre van felosztva, minden övezetben külön versenytárgyalást kell kiírni a szolgáltatásra.

A Maros megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt összértéke 187 454 679 lej. Ebből 160 213 627 lej uniós, strukturális alapokból származik, az összeg többi részét pedig állami támogatásból, illetve Maros Megye Tanácsa és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal költségvetéséből fedezik. (rmdsz-tájékoztató)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »