Megvan a Főváros 12 milliárdja: Karácsony elment Palkovicshoz, fél óra alatt aláírták a szerződést

Megvan a Főváros 12 milliárdja: Karácsony elment Palkovicshoz, fél óra alatt aláírták a szerződést

Ahogyan arról beszámoltunk, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nem túl elegáns módon vasárnap délután egyeztetésre hívta hétfő reggel 8 órára Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében, pontosabban azért, hogy megvitassák a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

Karácsony el is ment a Palkovicshoz a ma reggeli tárgyalásra, ahol röpke egyeztetés után a felek alá is írták a 12 milliárd forintos állami normatíváról szóló szerződést – írja a Népszava. Ugyan a szerződésről még hiányzik Pintér Sándor belügyminiszter aláírása, ez azonban már valóban csak formalitás.

Hírdetés

Noha azonnali utalásra vonatkozó ígéretet nem kapott a trágyaláson résztvevő Kiss Ambrus, a főpolgármester-helyettes bízik benne, hogy a BKV decemberi működtetéséhez szükséges 12 milliárd forint még ezen a héten megérkezhet a főváros számlájára.

“Célba ért a főváros üzenete, de nem vagyok elégedett. Politikai csata alakult ki a normatíva körül, holott triviális volt, vagy legalábbis annak kellett volna lenni, hogy a költségvetési törvényben szereplő támogatást megkapja a fővárosi önkormányzat” – mondta  lapnak Kiss, aki szerint ezzel a vitával kinyílt ismét megnyílt egy zsilip, legközelebb lehet, hogy az óvodák normatívájáért kell harcolni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »