Megválasztották Szabadka új polgármesterét

Megválasztották Szabadka új polgármesterét

Ma tartotta második ülését az új összetételű szabadkai városi képviselő-testület, amelyen a képviselők három napirendi pontról döntöttek: megválasztották Szabadka új polgármestere a következő négy évre, döntöttek a polgármester-helyettes és VKT elnökhelyettesének személyéről, valamint a Városi Tanács tagjait is megválasztották.

A képviselők elfogadták az idei Dr. Bodrogváry Ferenc-díjra jelölt személyek névsorát is. A korábbi alakuló ülésen Bunford Tivadart (VMSZ) a vkt elnökévé, Ladóczki Gyulát (VMSZ) pedig titkárává választották.

A mai ülés elején, amelyet technikai okok miatt késve kezdtek el, több ellenzéki politikus is szót kért, akik többek közt azt kifogásolták, hogy vkt vezetői nem tartották tiszteletben a képviselőket, többek között a napirendi pontokról sem kaptak kellő tájékoztatást és anyagot.

Ezután a képviselők titkos szavazás keretében a szabadkai városi képviselő-testület elnökhelyettesének posztjára – a Bunford Tivadar elnök által javasolt – Veljko Vojnićot, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőjét választották meg.

Majd hosszas, mintegy egy órás tanácskozás után szintén titkos szavazás útján megválasztották a Városi Tanács tagjait is, akik a következők: Nebojša Daraboš, Nataša Aleksić, Ilija Đukanović, Miroslava Babić, Nemanja Simović, Újhelyi Ákos és Osztrogonac Simon. Arról azonban, hogy ki milyen pozíciót tölt majd be, még nincs hivatalos adat, bizonyos értesülések szerint Daraboš a turizmusért, befektetésekért és regionális együttműködésért, Aleksić az oktatásért, Đukanović a szociális kérdésekért, Babić a művelődését, Simović a sport- és ifjúságügyért, Újhelyi a gazdaságért, Osztrogonac pedig a mezőgazdaságért felel majd.

A város polgármesteri posztjára Bunford Tivadar, a vkt elnöke Bogdan Laban, az SNS helyi szervezetének vezetőjét javasolta, akit végül a képviselőtestület is megválasztott, alpolgármesternek pedig Horváth Tímeát (VMSZ) szavazták meg.

Utolsó napirendi pontként jóváhagyták a Dr. Bodrogváry Ferenc-díj idei jelöltjeinek névsorát, így 2016-ban a kitüntetést Natalija Raičević balett-tanár, Csík Mónika író, költő, magyartanár és Željka Zelić újságíró kapja.

Huszka Lilla


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »