Megválasztották az év balatoni fagyiját

Megválasztották az év balatoni fagyiját

A sült almás, linzeres Annabáli csemege lett a Balaton fagylaltja.

Az idei balatoni fagylalt kiválasztásához felkért zsűri kezdeményezte Balatonfüred polgármesterénél, hogy a legjobb fagylalt legyen ez az idei füredi Anna-bál desszertje is. A nyertes fagylalt készítője, Márton Sándor (Bagaméri Fagylaltozó) a vándorkupát a balatoni verseny tavalyi győztesétől, Somogyi Renátától, a gyenesdiási Bringatanya tulajdonosától vehette át, aki idén a balatoni zsűri tagja volt és aki egy napja nyerte meg az országos fagyiversenyt.

A nyertes fagylalt készítője az MTI-nek elmondta, hogy

az Annabáli csemege elnevezésű fagylalt tejalapú, linzeres ízesítésű, sült alma rétegezéssel, roppanós linzermorzsával, a tetején pedig aranycsokoládéval díszítették.

Hírdetés

A fagyi egyedi ízét a helyi termelőktől vásárolt alma adja, amelyet a felkockázás után meg kell főzni és fahéjas cukorsziruppal ízesíteni.

Az eredményhirdetésen Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, hogy a Nyitott Balaton programsorozat részeként ötödször megrendezett versenyen 14 fagylaltot bírált el a zsűri.

A balatoni versenyen két különdíjat osztottak ki:

Az eseményen Fekete Tamás felhívta a figyelmet a tavaszi Nyitott Balaton hétvégi, május 18. és 21. közötti legnagyobb eseményeire: a siófoki Pünkösdi Szezonnyitóra, a balatonfenyvesi Bodza Napokra, a balatonfüredi Hal- és Borünnepre, a kéthelyi Kristinus Borbirtok Budapest Bár Koncertjére, a zalakarosi Pünkösdi vigasságokra, a tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknikre, a balatongyöröki Pünkösdi Szezonnyitó Napokra, a badacsonyi Pünkösdi Eljegyzésre, a BorBarangolás 2018 programra és a gyenesdiási Bala Toni szülinapi partira.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »