Megütötte és leköpte a rendőröket – két évet kapott

MTI nyomán

Gyorsított eljárásban két év börtönre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt egy kecskeméti férfit, aki rátámadt a lakásán az ott megjelenő rendőrökre – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A járőrök még áprilisban bűncselekmény gyanúja miatti bejelentés alapján érkeztek a 26 éves kecskeméti férfi lakására, hogy őt előállítsák. A férfi ellenszegült, a három rendőrt trágár, becsmérlő kifejezésekkel illette, majd az egyiküket ököllel mellkason ütötte. A közbelépő másik járőrt leköpte és szintén megütötte. Még a földre kerülve is folyamatosan ellenállt és többször megrúgta a rendőröket, akik a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság az előállítástól számított egy hónapon belül döntött. A két év börtön kiszabása mellett az elsőfokú bíróság a férfi korábbi felfüggesztett börtönbüntetése utólagos végrehajtását is elrendelte – olvasható a közleményben.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »