Megünnepelték a baji Assisi Szent Ferenc-templom felújítását

Megünnepelték a baji Assisi Szent Ferenc-templom felújítását

Szentmisével ünnepelték szeptember 17-én a baji hívek a templom felújításának befejezését.

Kovács Csaba Albert OCD, a tatai Szent Imre-templom plébánosa 11 órai kezdettel ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be a templomban, amelyen koncelebrált Pozsgai Csaba, a banai Szentháromság-templom plébánosa, Havassy Bálint László, a tatai Szent Kereszt-templom plébánosa és Végerbauer Richárd, aki Rómában folytat teológiai tanulmányokat. A hívek számára gyónási lehetőséget Váradi Kristóf tatai káplán biztosított. 

Kovács Csaba Albert homíliájában felhívta a megjelentek figyelmét, hogy amint a templom sok alkotóelemből épül fel, úgy az egyház, és benne az egyházközségünk is, Istennek lelki otthonaként a híveiből épül fel. Az evangéliumban elhangzott magvető példabeszédéhez kapcsolódóan emlékeztetett, hogy a hívek közössége az Isten kertje, melyet ápolni és gondozni kell, és így biztosítható, hogy a „jó földbe hullott mag kikeljen, és meghozza százszoros termését.”

Az áldozási ének a település sváb hagyományaihoz híven német nyelven hangzott el. A szentmise végén a helyi egyházközség képviseletében dr. Hartmann Csaba, a plébániai tanácsadó testület elnöke köszöntötte a templom külső megújulásában tevékenyen résztvevő atyákat, és megköszönte áldásos munkájukat. Tolmácsolta a testület köszönetét a felújításokban résztvevő szakemberek munkájáért, és kiemelten megköszönte a település híveinek áldozatos adományaikat, egyházközségi hozzájárulásukat és imáikat, melyek lehetővé tették a templom külső megújulását. Ezt követően hangzott fel közös hálaadásként a Te Deum.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »