Megújult a tordai unitáriusok temploma, az iskoláért tovább harcolnak

Megújult a tordai unitáriusok temploma, az iskoláért tovább harcolnak

Nemcsak valahová tartozunk, hanem valakinek is – jelentette ki az utánunk jövő generációk iránti felelősségre utalva Balog Zoltán, a magyar kormány korábbi minisztere a tordai unitárius templom vasárnapi avatóünnepségén.
„A fiatalok egy része ma nem hitközséget keres, hanem spiritualitást” – hívta fel a figyelmet Gyerő Dávid, a Magyar Unitárius Egyház főjegyzője vasárnap Tordán, a szerkezeti megerősítésen és teljes felújításon átesett unitárius templom avatásán. Az ünnepi alkalmon Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház közügyigazgatója hirdette az igét, majd Gyerő Dávid főjegyző beszélt a templomépítés, -felújítás fontosságáról.

Hírdetés

Miért és kinek épült ez a templom? – tette fel a kérdést, majd válaszként kijelentette: elsősorban a tordai unitáriusoknak, de mindenkinek, aki imádkozni és evangéliumot hallgatni ide kívánkozik, hiszen nemcsak Isten, az imádság és misszió háza is.

Gyerő Dávid egy kevésbé örömteli dologra is emlékeztetett, mégpedig arra, hogy a templom mellé épített iskolát mai napig nem tudta visszaszerezni az egyház.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »