Megújult a Bartók Rádió műsorstruktúrája

Az adó két legkedveltebb élő magazinműsorát, a Muzsikáló reggelt és a Muzsikáló délutánt március közepétől a Muzsikáló délelőtt köti össze, így szinte egész nap élő magazinműsor megy majd.

Megújult a Bartók Rádió műsorstruktúrája március közepétől – tájékoztatott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az adó két legkedveltebb élő magazinműsorát, a reggel 6-tól fél 10-ig futó Muzsikáló reggelt és a délután 3-tól 7-ig tartó Muzsikáló délutánt március közepétől a Muzsikáló délelőtt köti össze, így szinte egész nap élő magazinműsor megy a Bartókon. A “Muzsikáló-műsorfolyamban” alkalmanként klasszikus filmzenék is hallhatóak lesznek, valamint az Ahogy tetszik kívánságműsor zenéi is beépülnek a műsorfolyamba – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint hétvégére kerül át az eddig hétköznap délelőtt futó Hang-fogó, amelyben többtételes művek is adásba kerülnek, így szombat-vasárnap kora reggeltől megszakítás nélkül lehet komolyzenét hallgatni a Bartók rádión. A népzenei műsorok március 16-ától délben kezdődnek, a koncertműsorok fél órával későbbre kerültek, így azok a hallgatók is teljes egészében élvezhetik a felvételeket, akik meghallgatnák a Kossuth Rádió déli Krónikáját – olvasható az MTVA közleményében.

Azt írták: “a kortárs zene felemelése a Bartók Rádió fontos közszolgálati feladata”, így az Ars Nova című műsor előbbre, este 10-re került, míg a dzsesszműsorok 11 órától kezdődnek. A péntek esti műsorsáv kifejezetten a klasszikus dzsesszé lesz. Kitértek arra, hogy új kórusmagazin is indul: a vasárnap déli Énekelj velünk! a magyar kórusélet eseményeit mutatja be és népszerűsíti a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségével szorosan együttműködve.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »