Megújulhat a domicai üdülőközpont

Megújulhat a domicai üdülőközpont

Több mint tíz évvel ezelőtt nagyszabású üdülő-szórakoztató parkot létesítettek a domicai cseppkőbarlang közelében, azonban a központ bő egy évvel később már bezárt.

A Rozsnyói járásban levő Kecső község szomszédságában levő barlang mellett kiépített üdülőközpont méltatlan sorsra jutott, most azonban felcsillant remény, hogy hosszú évek után ismét eredeti küldetését szolgálhatja.

A Domica Resort csak mindössze bő egy évig szolgálta a látogatókat, 2010 márciusában bezárt, miután a tulajdonos nem fizette a kölcsönöket, a számlákat, a Szociális Biztosítónak a befizetéseket, a volt alkalmazottak pedig bírósági eljárást indítottak ellenük.

Az egykori tulajdonosok a domicai barlang bejáratával szemben építették fel a szállodát, éttermet, wellnessközpontot szaunával, a gyermekeknek élményparkkal. Az építkezés 200 millió szlovák koronába, azaz 6,6 millió euróba került.

Ezután a reszortot többször próbálták értékesíteni, végül árverésre került sor, és 1 millió euróért talált gazdára.

Hírdetés

Tavaly jelentkezett a csacai társaság, amely októberben megszerezte a tulajdonjogot az egész területre, elképzeléseik szerint

Jozef Kondek, a társaság igazgatója elmondta, hogy már tavaly megkezdték a tereprendezést, állandó felügyeletet biztosítottak, és elsőként az éttermet akarják megnyitni, majd lépésről lépésre valamennyi attrakciót beindítanak. Lehetőség lesz szállásra és wellneszezésre is. Kifejtette azt is, hogy magyarországi vállalkozók szintén megszólították őket, akik készek a határon átnyúló együttműködésre.

Az új tulajdonosnak Kecső község polgármestere, Lőrincz Gyula ugyancsak örül, hiszen a központ újjáéledése a falunak és az egész gömöri térségnek is hasznára lehet.

„Domicát nagyszámú látogató keresi fel és a vendégeknek nagyon hiányoznak az alapvető szolgáltatások.

– mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a központ segíthet a térség munkahelyi gondjainak megoldásában is, hiszen itt az emberek nehezen találnak munkát. Amikor még a reszort működött, több mint 50 embernek biztosítottak munkalehetőséget.

(BM/Felvidék.ma/aktuality.sk)   


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »