Megtudtuk, hogyan nyerhet érmet Kapás Boglárka

Napi programajánló RIÓBÓL A TELJES MAGYAR PROGRAM

– Nagy hiba lenne erősen kezdeni a 800 m gyors döntőjét, de Bogi tudja, hogy az első 200-300 méteren nem szabad belehajszolnia magát az őrült iramba. Fokozatos felzárkózással lehet esélye utolérni az élbolyt. Katie Ledeckyt szándékosan nem említem, ő külön kategóriát képvisel. Ha 2 perc körül tudja le az első 200 métert, akkor a féltávnál 4:06-nál tarthat. Onnan kell fokozatosan felzárkóznia a többiekhez – mondta az MNO-nak Kapás Boglárka edzője, Virth Balázs.

Úgy érzi, Kapás mentálisan nagyon erős, el kell, hogy viselje a rá nehezedő nyomást, de nem lehet tőle elvárni a biztos érmes helyezést. Ha tanítványa megússza az egyéni legjobbját, akkor boldogan – talán egy éremmel – tér haza a riói olimpiáról.

Kapás Boglárka futamáról ITT olvashat bővebben.

A versenyző nyilatkozata tegnapról:

Kapás Boglárka (M4 Sport), a 800 m gyors előfutama után: – Bementem 8:20 alá, és ki sem úsztam magam, többet nem kell mondanom. Pedig nagyon fáradt voltam előtte, 3-kor kerültem ágyba a váltó után éjjel. Biztató a helyezés és az idő is. A távon szétszórva fog megjelenni a javulás a döntőben, illetve nem is hajráztam, igaz, a brit Carlin sem. Több energiám lesz, okosan kell úsznom, az biztos, nem fogok gyorsan indulni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »