Megtévesztik a pedagógusokat Gallónéék

A Pedagógusok Szakszervezete szándékosan félrevezeti a pedagógustársadalmat azzal, hogy nem állít igazat a pedagógusminősítési rendszer ügyében – írja az Emmi közleményében.

A PSZ korábbi közlése szerint méltánytalan és megalázó helyzetbe kerültek azok a pedagógusok, akiknek az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig legfeljebb hét évük van hátra.

Az érdekképviseleti szerv azt állította, hogy a legutóbb módosított kormányrendelet alapján az említett körbe tartozó pedagógusok közül nem kerülhetnek a Pedagógus II. fokozatba, illetőleg nem maradhatnak ott azok, akiknek a minősítési eljárása sikertelen volt.

A PSZ szerint az említett eljárás különösen sérelmes azoknál, akiknek az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig legfeljebb hét éve van hátra, mivel ebben az esetben egy egész pedagógus-életpályát minősítettek sikertelennek.

A minisztérium ezzel szemben azt írta, hogy a kormány döntésének értelmében azok a pedagógusok, akik 7 évvel a nyugdíj előtt állnak, nem vettek részt minősítésen és automatikusan, minősítés nélkül Pedagógus I. fokozatból Pedagógus II. fokozatba kerülnek. Az Emmi ezért úgy véli, álságos a Galló Istvánné vezette szervezet tájékoztatása.

 

Fotó: mno.hu


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »