Megtalálták Martin Filko holttestét († 35)

A Pénzügyminisztérium fő közgazdászának holttestét 17 nap után találták meg a Dunában. Filko több miniszter tanácsadója is volt, reformok sokaságán dolgozott.

 

A Pénzügyminisztérium Pénzpolitikai Intézetének vezetője húsvéthétfőn borult kajakozás közben a Dunába Ppzsonynál. Holttestét hetek óta keresték.

 

„Megerősíthetem, hogy nem messze Doborgaztól a tűzoltókkal közös gyakorlat során holttestet találtunk, melyet kiemeltünk a vízből. A többi már a rendőrség dolga,“ reagált Ján Culka, a mentőegység parancsnoka az aktuality.sk portálnak.

 

Hogy Filkoról van szó, a rajta levő öltözet is megerősítette, azonosítására azonban csak a délutáni órákban kerül sor.

 

Martin Filko a Pénzügyminisztérium Pénzpolitikai Intézetének vezetője volt, akivel egészségügyi miniszterként is számoltak Fico új kormányában.

 

A Markíza televízió információi szerint a szerencsétlenég húsvéthétfőn röviddel 16.45 után történt. Társát sikerült megmenteni, Filkot viszont nem találták. A két kajakost Pozsonyban az Apolló-híd és a Kikötői-híd között érte a tragédia.

 

Filko a második Fico kormány idején a Pénzügyminisztérium fő-közgazdásza és a Pénzpolitikai Intézet vezetője volt. 2008 – 2010 között Ján Počiatek pénzügyminiszter tanácsadójaként dolgozott, később Iveta Radičová kormányfő tanácsadója is volt.

 

TA SR/Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »