Megtalálták a nagy-fátrai lavina második áldozatát

Megtalálták a nagy-fátrai lavina második áldozatát

Újabb áldozata van a nagy-fátrai lavinának, amely hétfőn (december 13.) zúdult le Háromrevuca (Liptovské Revúce) község felett. A hegyi mentők kedden egy síző holttestére bukkantak a térségben. Az információt a weboldalukon is megerősítették. A lavina egy másik férfit is elsodort, az ő holttestét még hétfőn ásták ki a hó alól.

32 hivatásos hegyi mentő és hét kutya vett részt a mentésben. A holttestet mintegy másfél méter mélységből ásták ki. A maradványokat Dóvalra (Donovaly) szállították, itt átadták a halottkémnek és a temetkezési szolgáltatónak.

Hírdetés

A lavina a Száraz-völgytérségében, az Ostredok és Krížna hegyek között zúdult le. A baleset szemtanúi két férfi keresésére indultak. Egyiküknél sem volt jeladó készülék, így lehetetlen volt gyorsan megtalálni őket.

A belügyminisztérium kedden kiadott egy közleményt, melyben azt javasolja a turistáknak és a sízőknek, hogy kövessék figyelemmel a lavinaveszélyről szóló információkat, amelyeket a hegyimentő-szolgálat lavinamegelőző központja naponta frissít. A hegyekbe látogatóknak nem szabad megfeledkezniük a lavinafelszerelésről sem, figyelmeztet a belügyi tárca.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »