Megszüntették a muszlimok imatermét egy berlini egyetemen

A muszlimok naponta többször imádkoznak munkahelyen, iskolában, otthon, ahol éppen vannak. Így volt ez a Berlini Műszaki Egyetemen is – egészen mostanáig, az egyetem ugyanis külön akarja választani az iskolát és az államot.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A berlini egyetem bezárta eddigi, muszlimok számára fenntartott imatermét. Megy vagyok győződve arról, hogy az egyházat és a z államot egy állami egyetemen külön kell választani – mondta Christian Thomsen, az egyetem igazgatója. Március 14-étől ezután nem áll rendelkezésre muszlim imaterem és a heti imákra biztosított tornacsarnok sem. Legutóbb az esseni és a dortmundi egyetemeken zárták be az imatermeket.

Az imatermeket évekkel ezelőtt rendezték be, amikor Berlinben még nem volt ennyi muszlim, mint ma. Thomsen a döntéssel kapcsolatban csütörtökre tervez felvilágosító beszélgetést a muszlimokkal. Az érintettek százai követelték petícióban, hogy a tornacsarnokot és a pénteki imát megtarthassák az egyetemen.

A berlini Szabad Egyetem (Freie Universität) sem rendelkezik saját imateremmel, szintúgy a Humboldt-Universität sem. Vannak viszont pihenőtermeink, ahová visszavonulhatnak a hallgatók. Ott lehet imádkozni is.

Egy muszlim ötször imádkozik egy nap: reggel, délben, délután, este és éjjel.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »