Megszűnhetnek a torlódások a Balatonnál

Megszűnhetnek a torlódások a Balatonnál

2008 májusában adták át a 71. számú főút Balatonakarattya–Balatonfűzfő elkerülő szakaszát. A 17,3 kilométer hosszú szakasz nagy népszerűségre tett szert a közlekedők körében, ma már 710-es főútnak hívják, de ahogy nőtt az út forgalma, úgy derült ki, hogy a balatonakarattyai körforgalom áteresztőképessége szűkös, mert az út itt csatlakozik vissza a régi 71-es főúthoz.

Egy 2017 októberében kezdett új beruházás a 710-es számú főutat közvetlenül csatlakoztatja az M7-es autópályához. A csatlakozásnál különszintű csomópont épül, mintegy 1,5 kilométer hosszban gyűjtő-elosztó sávot is kialakítanak az M7-es autópálya jobb oldalán. Az új útszakasz kétszer egy sávos lesz, 2,5 kilométer hosszban. A meglévő 710-es számú főút kapcsolatánál körforgalmat alakítanak ki, és biztosítják a Budapest–Balaton kerékpárút különszintű átvezetését is.

Hírdetés

A veol.hu beszámolója szerint a beruházás jó ütemben halad, a látványosabb elemekkel – például a hídpillérek, a nyomvonal – már a közlekedők is találkozhatnak. A projekt megvalósításának tervezett befejezése 2019 negyedik negyedéve. Ha elkészül, a hétköznapokban érzékelhető hatású lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »