Megszűnhet a Tarsoly elleni eljárás

Ha az ügyészség nem pótolja a vádirat hiányosságait, május 31-én megszűnhet az eljárás a Quaestor-vezér ellen.

A bíróság szerint hiányos a Fővárosi Főügyészség által benyújtott vádirat a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba ügyében. Ha nem javítják a hibákat – amelyről a Fővárosi Törvényszék 30 oldalas listát küldött Ibolya Tiboréknak –, akár meg is szűnhet az eljárás május 31-én – írta meg az Origo péntek délután. Azt kifogásolják, hogy az 1548 oldalas vádiratban nincs pontosan megjelölve, hogy mely bizonyíték mit bizonyít, ugyanez igaz az öt terrabájtnyi elektronikus adatfájlokra is.

Tényleg bedőlhet az ügy

A Fővárosi Főügyészség – amelynek vezetője, Ibolya Tibor korábban világszínvonalúnak nevezte a nyomozást – viszont közölte, nem lesz hiánypótlás. Ibolya az Origónak kijelentette: „az ügyésznek nincs olyan törvényben előírt kötelezettsége, amely azt írná elő, hogy a bizonyítékokat a bizonyítandó tényekhez társítva kell a vádiratban megjelölnie”.

Egyébként se lenne érdemes átnyálazni a 132 ezer oldalnyi nyomozati iratot és párosítani a bizonyítékokat az 1548 oldalas vádirattal, mert emiatt a vádirat duzzadna sokszorosára, ráadásul a tartalmi egyensúlya is felborulna.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »