Megszületett az első vádemelés a kölni molesztálások ügyében – az eddigi ítéletek alapján már most elengedhetnék

Szexuális kényszerítéssel és lopással vádoltak meg csütörtökön egy menedékkérőt Kölnben. A 26 éves algériai állampolgár a németországi városban szilveszterkor nők ellen elkövetett zaklatások és rablások első olyan feltételezett elkövetője, aki ellen szexuális bűncselekmény miatt emeltek vádat.

A kölni városi bíróság tájékoztatása alapján a vádiratban az áll, hogy az algériai férfi a kölni főpályaudvar előcsarnokában nagyjából tíz társával körbevett egy nőt, majd tapogatni kezdte áldozatát, és elvette tőle mobiltelefonját.

Az algériai férfit és egy 22 éves társát még januárban vették őrizetbe a Köln melletti Kerpenben egy menedékkérőket befogadó állomáson. Ügyének tárgyalására még nem tűztek ki időpontot.

Kölnben eddig több mint 1100 feljelentést tettek, csaknem 500-at szexuális bűncselekmények miatt. A hatóságok eddig mintegy 120 feltételezett elkövetőt azonosítottak, többségük algériai vagy marokkói. Bíróság elé eddig három embert állítottak, mindhármat lopás miatt.

Egy 22 éves tunéziai és egy 23 éves marokkói fiatalember mindössze felfüggesztett szabadságvesztés "büntetést" kapott, egy 18 éves marokkói fiatalembert próbára bocsátottak. A kemény ítéletek bizonyára elrettentik a többi bevándorlóbűnözőt…

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »