Megszületett a megállapodás: ennyi lesz a minimum fizetése egy Spar dolgozónak

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete több fordulós tárgyalássorozatban megállapodott a Spar Magyarország Kft.-vel a dolgozók béréről és az őket megillető juttatásokról – áll a kiadott közleményben.

Az üzletekben és a logisztika központokban a legtöbb dolgozót foglalkoztató munkakörökben a kezdő bér minimum havi bruttó 220 000 Ft. A béremelés 2019. január 01-től érvényes. Az adóterhek jelentős növekedése ellenére a nettó 100 ezer forintos készpénzes juttatást is módosítással ugyan – éves szinten bruttó 120 ezer forintos készpénzes juttatásra – de sikerült megőrizni.

Hírdetés

Továbbra is lesz 13. havi jutalom is. A Spar külön jutalomban részesíti azokat a dolgozókat akik hűségesek a céghez és SZÉP kártyán 40.000,- , 80.000,- és 100.000,- forintos juttatást ad dolgozói számára az eltöltött évek számától függően.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2018 decemberében kezdett szóban egyeztetni a Munka Törvénykönyve azon módosításairól, amely a többlettúlóráról és a 3 éves munkaidőkeretről szól. A Spar úgy döntött, hogy nem kívánja alkalmazni a túlóratörvényt.

atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »