Megszületett a jogerős ítélet a lúgos orvos ügyében – 11 évre mázsálták meg….

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt 11 év letöltendő börtönre ítélte a Kúria B. Krisztiánt, a budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját, aki 2013 márcuisában lúggal csonkította meg volt barátnőjét, Erikát, miután nem tudta feldolgozni, hogy a nő szakított vele – derül ki a 444.hu cikkéből. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek helye nincs.

A bíróság szerint az orvos aljas indokból követte el a bűncselekményt, mert a támadás után bezárta a lakásába a nőt, és telefonját is elvette, hogy Erika ne tudjon segítséget kérni.

Hírdetés

A vádlottat örökre eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától, mivel a támadást éppen orvosi tudását kihasználva hajtotta végre.

A lúgos támadóként elhíresült kórházigazgató első fokon négy évet kapott, ezt másodfokon kilenc évre súlyosították, harmadfokon eljáró Kúria megsemmisítette a korábbi ítéletet, és új eljárást rendelt el, a megismételt másodfokú eljárásban megint 9 év börtönt kapott, és most a Kúria ezt a másodfokú ítéletet 11 év börtönre súlyosította.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »