Megszólalt az önkormányzat Ruszwurm-ügyben

Az I. kerület szerint csak a Ruszwurm bérlője nem volt hajlandó megegyezni az önkormányzattal.

„A Ruszwurm több mint 180 éve cukrászdaként működik, és ez a továbbiakban sem fog megváltozni!” – kezdte közleményét a Budavári Önkormányzat.

Amint arról beszámoltunk, csak azért működik még a Ruszwurm Cukrászda, mert egyik tulajdonosa, Szamos Miklós birtokvédelmet kért a 189 éve működő intézményre. A férfi elmondása szerint 2011-ben kapott levelet a fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás aláírásával, amelyben jelezték, hogy az addigi bérleti díjat a nyolcszorosára emelik, a szerződést pedig határozatlan idejűről ötévesre módosítják. Szamos csak a bérleti díj duplázásába ment volna bele, de határozatlan idejű szerződést akart kicsikarni, de nem egyeztek meg.

Az önkormányzat szerint Szamos téves információkat közölt a sajtóval. Az I. kerület ismertette, hogy folyamatosan felülvizsgálták az évtizedes szerződéseket, „több mint 100 vállalkozással, egyetértésben, az átállást könnyítő üzleti megoldások alkalmazásával, gond nélkül megtörtént a szerződések módosítása.”

„Egyedül a műemléki védettségű Ruszwurm cukrászda jelenlegi bérlője nem volt hajlandó megegyezni az önkormányzattal, mint a cukrászda tulajdonosával”

– közölte a Budavári Önkormányzat, amely ismertette, hogy Szamos 2014-ben már azt jelezte, hogy hajlandó elfogadni a feltételeket, de 2015-ben nem írta alá a neki megküldött módosított szerződést. Ezt követően mondták fel a szerződést, amely nyáron lép hatályba. Kitelepülni viszont nem tud már a Ruszwurm, mert nem kaphat közterület-foglalási engedélyt olyan vállalkozás, amely jogi vitában áll az önkormányzattal.

„Ez esetben a Budavári Önkormányzat a lehető legrövidebb időn belül gondoskodni kíván a cukrászda folyamatos működtetéséről, új bérlői szerződés megkötéséről, hiszen a Vár nem maradhat Ruszwurm nélkül” – zárult a közlemény.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »