Megszólalt az a robogós, aki megpróbálta megállítani a nizzai merénylőt

“Kész voltam meghalni” – mondta a férfi, aki bordatörést és súlyos zúzódásokat szenvedett a hátán.

 

A férfi feleségével eredetileg a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékot szerette volna végignézni. De későn érkeztek, ezért visszafordultak, hogy elmenjenek fagylaltozni. Ekkor vették észre, hogy rohannak az emberek, a teherautó pedig ott volt mögöttük.

“A járdán előzött teljes gázzal. Még mindig látom a testeket szerteszét repülni. Azonnal felfogtam, mi történik, és elhatároztam, hogy gázt adok”

– számolt be az eseményekről Franck, aki szólt a feleségének, hogy szálljon le a robogóról. A merényletről készült videofelvételeken azt lehetett látni, hogy a férfi a robogójával a fehér hűtőkocsi mellé hajt, majd a motor eldől. A felvételen úgy tűnt, mintha a teherautó kerekei alá került volna, de valójában a férfinak sikerült a teherautó mellett futnia, és felkapaszkodnia a vezetőfülkéhez.

“Mintha transzban lettem volna, ugyanakkor pedig teljesen tisztán láttam”

– mondta a reptéri alkalmazottként dolgozó Franck.

“Nem tudtam mit teszek, de sikerült a vezetőfülke ajtajában megkapaszkodnom”

– tette hozzá. Az ablak le volt húzva, így szemtől szembe kerülhetett a merénylővel.

“Teljes erőmből ütöttem, újra és újra. Teljes erővel ütöttem balkezemmel, annak ellenére, hogy jobbkezes vagyok.”

A merénylőnek fegyver volt a kezében, de nem működött.

“Kész voltam meghalni, hogy megállíthassam”

– jelentette ki Franck. Mivel nem sikerült kinyitnia az ajtót, ezért az ablakon keresztül próbálta meg kiráncigálni a fülkéből a támadót. A merénylő fegyverével fejbe verte; a sebet össze is kellett varrni. A robogóson kívül egy biciklis is megpróbált felkapaszkodni a teherautóra, de amikor meglátta, hogy fegyver szegeződik rá, eleresztette az ajtót. A terrortámadásban 84 ember vesztette életét és több mint 300-an megsebesültek, többen továbbra is életveszélyes állapotban vannak. A támadót a rendőrök lelőtték.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »