Megszólalt a megrendelő: Izrael természetesen helyesli Szíria bombázását

Megszólalt a megrendelő: Izrael természetesen helyesli Szíria bombázását

Izrael szerint jogosak voltak a hajnali amerikai-brit-francia rakétacsapások a szíriai "rezsim" ellen annak "gyilkos akciói" miatt. Erről az AFP hírügynökségnek beszélt szombaton egy olyan izraeli tisztségviselő, aki kérte neve elhallgatását. Arra persze nem tér ki senki, hogy milyen légicsapás-sorozatot érdemelne Izrael kb. hetente a palesztinokkal szembeni gyilkos akciói miatt…

Ráadásul Szíria területéről Irán is indít támadásokat, és "ezáltal Szíriát teszi ki veszélynek" – tette hozzá a zsidó.

Joáv Galant építésügyi miniszter, aki tagja az izraeli biztonsági kabinetnek, a Twitteren azt írta: a Szíria elleni támadás "fontos üzenet a Szíria, Irán és a Hezbollah alkotta gonosz szövetségnek".

Így semmisíti meg a szír légvédelem az ellenséges rakétát – az orosz hadsereg közlése szerint 103-ból 71-et sikerült lelőni:

Hírdetés

A közszolgálati rádió szerint a nyugatiak a támadás előtt értesítették Izraelt. (Vagy inkább Izrael értesítette őket, hogy támadniuk kell… – a szerk.)

Hétfőn légitámadás ért egy szíriai támaszpontot, melynek során meghalt 14 katona, köztük hét iráni. Szíria, Irán és Oroszország szerint a támadást két izraeli harci gép hajtotta végre libanoni légtérből. Izrael nem ismerte el, de nem is tagadta, hogy ő tette.

(Kuruc.info – MTI – RT nyomán)

Korábban írtuk:

Trump és két csatlósa légicsapásokat intézett Szíria ellen

Moszkva: a britek által előkészített provokáció volt a szíriai "vegyi fegyveres támadás"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »