Megszólalt a hős nizzai robogós

Megszólalt pénteken az a robogós, aki megpróbálta megállítani a nizzai merénylőt; a Nice-Matin című helyi napilapnak a Franck néven említett férfi azt mondta: mindenáron meg akarta állítani a támadót.

„Kész voltam meghalni” – mondta a férfi, aki bordatörést és súlyos zúzódásokat szenvedett a hátán.

A férfi feleségével eredetileg a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékot szerette volna végignézni. De későn érkeztek, ezért visszafordultak, hogy elmenjenek fagylaltozni. Ekkor vették észre, hogy rohannak az emberek, a teherautó pedig ott volt mögöttük.

„Még mindig látom a testeket szerteszét repülni”

„A járdán előzött teljes gázzal. Még mindig látom a testeket szerteszét repülni. Azonnal felfogtam, mi történik, és elhatároztam, hogy gázt adok” – számolt be az eseményekről Franck, aki szólt a feleségének, hogy szálljon le a robogóról.

„Mintha transzban lettem volna, ugyanakkor pedig teljesen tisztán láttam” – mondta a reptéri alkalmazottként dolgozó Franck. „Nem tudtam mit teszek, de sikerült a vezetőfülke ajtajában megkapaszkodnom” – tette hozzá.

Szemtől szembe került a támadóval, majd ütött

Az ablak le volt húzva, így szemtől szembe kerülhetett a merénylővel. „Teljes erőmből ütöttem, újra és újra. Teljes erővel ütöttem bal kezemmel, annak ellenére, hogy jobbkezes vagyok”. A merénylőnek fegyver volt a kezében, de nem működött. „Kész voltam meghalni, hogy megállíthassam” – jelentette ki Franck. Mivel nem sikerült kinyitnia az ajtót, ezért az ablakon keresztül próbálta meg kiráncigálni a fülkéből a támadót. A merénylő fegyverével fejbe verte; a sebet össze is kellett varrni.

A robogóson kívül egy biciklis is megpróbált felkapaszkodni a teherautóra, de amikor meglátta, hogy fegyver szegeződik rá, eleresztette az ajtót.

A terrortámadásban 84 ember vesztette életét és több mint 300-an megsebesültek, többen továbbra is életveszélyes állapotban vannak. A támadót a rendőrök lelőtték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »