Megszólalt a DAC: Az életnek folytatódnia kell, a foci pedig fontos része az életünknek

A DAC-Slovan találkozó előtt számos óvintézkedést vezettünk be, ezek közül több túl is teljesítette a Ligás Klubok Uniója ajánlásait – reagált közleményben a DAC Igor Matovič tegnapi sajtótájékoztatóján elhangozottakra. Mint ismert, ezen a miniszterelnök egy DAC-szurkolókról készült felvétellel demonstrálta a lakosság felelőtlenségét.

“Pontosan így tudjuk elrontani. Ennek nem szabad megismétlődnie!” – mondta Matovič a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban tartott tegnapi sajtóján kezében egy – a DAC-Slovan mérkőzésen készült – fotót lobogtatva.

A DAC vezetősége közleményben reagált az történésekre.

“Semmiképpen sem szeretnénk, hogy bárki megfertőződjön egy futballmérkőzésen. Tudatosítani kell ugyanakkor, hogy ezt nagyon nehéz elkerülni. Amíg a vírus közöttünk lesz, terjedését teljes mértékben nem tudjuk megakadályozni. Azzal, hogy a határokat megnyitottuk, megnövekedett a vírus visszatérésének kockázata” – írták.

Hírdetés

“Figyelemmel követjük a járványhelyzetet a világban, és azt látjuk, hogy egyes országokban a vírus éppen a futballmérkőzések miatt bukkant fel ismét. A negatív példák mellett azonban vannak pozitívak is. Például Magyarországon, ahol a meccseket korlátozások nélkül, telt ház előtt és öt számjegyű nézőszám mellett játsszák, miközben semmilyen probléma sem származott ebből” – tették hozzá.

Leszögezik:

a DAC-Slovan találkozó előtt számos óvintézkedést vezettek, ezek közül több túl is teljesítette a Ligás Klubok Uniója ajánlásait. Saját videóval készültek, amelyben felhívták a figyelmet a vonatkozó instrukciókra, plakátokat és fertőtlenítőszereket helyeztek el a stadionban, a belső terekben pedig szájmaszkot kellett viselniük a látogatóiknak.

„Ezeket az óvintézkedéseket minden rendelkezésre álló kommunikációs csatornán keresztül és közvetlenül a stadionban (hangosbemondó és tábla) hirdettük a rendezvény előtt és alatt is. Amennyiben egy labdarúgó-mérkőzést olyan eseménynek tekintjük, ahol fokozódik a vírus terjedésének kockázata, akkor rá kell mutatnunk, hogy az uszodák, színházak, mozik, bárok és éttermek – hogy csak néhány példát említsünk – legalább ennyire veszélyesek.

– közölte a DAC vezetősége.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »